Final Cut Pro X

Final Cut Pro X voor Mac

Versie 10 van Final Cut Pro voor Mac slaat nieuwe weg in

Final Cut Pro X is Apple's paradepaardje op het gebied van videobewerking. Met de komst van deel 10 (X in Romeinse cijfers) kent dit programma volledige ondersteuning voor 64-bit Macs.Een belangrijk nieuw kenmerk in Final Cut Pro X is de 'Magnetic...Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Mooi strak design
  • Ontworpen voor 64-bit Mac's
  • Magnetic Timeline

TEGEN

  • Geen multicams
  • Iets te simpel voor gevorderden

Uitmuntend
8

Final Cut Pro X is Apple's paradepaardje op het gebied van videobewerking. Met de komst van deel 10 (X in Romeinse cijfers) kent dit programma volledige ondersteuning voor 64-bit Macs.

Een belangrijk nieuw kenmerk in Final Cut Pro X is de 'Magnetic Timeline'. Het is een dynamische manier van knippen en plakken want de Magnetic Timeline laat de losse stukken video vloeiend in elkaar overlopen. Verder is Final Cut Pro X gebruikersvriendelijker dan ooit. Het renderen van een video bijvoorbeeld, ofwel het exporteren daarvan, gebeurt vanaf nu op de achtergrond. Zo werk je rustig verder wat je uiteindelijk veel tijd bespaart. Ook het importeren van videoprojecten gaat eenvoudiger dan voorheen. Final Cut Pro X ondersteunt namelijk een schat aan verschillende bestandsformaten.

Final Cut Pro X is tevens in een nieuw jasje gestoken, waardoor het erg aan iMovie doet denken. Het programma ziet er netter en strakker uit, maar voor veel professionals (die gewend zijn met de oudere versies te werken) zal het allemaal wat kinderlijker aandoen. Er is overigens slecht nieuws voor degene die filmt met meerdere camera's; Final Cut Pro X ondersteunt geen 'multicam synching' meer. Je zult dus handmatig zelf al het beeldmateriaal moeten synchroniseren.

Final Cut Pro X is een uitstekend programma voor het bewerken van video's. De beginnende editor zal met versie 10 in zijn nopjes zijn, daar het allemaal net wat laagdrempeliger is dan voorheen. De Stephen Spielbergs onder ons houden het wellicht liever bij de oudere versie.

Meeste downloads Multimedia voor mac

Final Cut Pro X

Download

Final Cut Pro X 10.2.3

Beoordelingen about Final Cut Pro X

Promotie×